10 consells per encendre un bon foc

10 consells encendre llar de foc

Encendre un bon foc és ben fàcil. Coneix els principals trucs que faran que la llenya faci un bon foc sense cap dificultat. Si arribes a casa i la teva llar és freda, en pocs minuts aconseguiràs un bon caliu per estar ben confortable. Aquests són els 10 millors consells per encendre el foc:

  1. Trieu llenya de bona qualitat. La llenya dura crema millor, fa més bona flama, escalfa més i fa menys fum.
  2. Escolliu sempre llenya seca. Intentar encendre foc amb llenya molt humida o mullada pot arribar a ser quasi impossible.
  3. Feu un bon manteniment anual de la vostra xemeneia per afavorir un bon tiratge i evitar riscos d’incendi o de fuga de gasos a l’interior.
  4. Per encendre un bon foc necessitareu com a mínim 4-6 trossos de llenya i alguna branca petita o escorça.
  5. Comenceu posant dos trocs mitjans de forma paral·lela deixant un espai al mig.
  6. Poseu a sobre dos trocs petits perpendiculars a sobre, deixant espai i guanyant alçada.
  7. Poseu al cap d’amunt dos trocs paral·lels com els primers. És sempre recomanable posar els trocs més gruixuts que són més difícils d’encendre a la part superior.
  8. Deixeu sempre espai entre els troncs perquè el foc pugui “respirar”. Per una bona combustió és imprescindible oxigen i per tant que pugui circular l’aire entre la llenya.
  9. Utilitzeu una pastilla especial per encendre foc o un tros de paper de diari amb alguna branqueta o escorça a la base per encendre el foc.
  10. Si heu seguit tots els passos en menys de cinc minuts tindreu un bon foc. Controleu el foc per tal que no s’apagui, no poseu molta llenya de cop, sempre és millor a poc a poc. No tingueu la llar de foc encesa quan aneu a dormir o sortiu fora de casa.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp