Avantatges de la llenya dura vs llenya tova

Avantatges de la llenya dura vs llenya tova

A l’hora de comprar llenya, un dels aspectes més importants a tenir en compte, serà triar entre un tipus de llenya de fusta dura o bé llenya de fusta tova. La fusta dura és indubtablement molt superior a l’hora de produir calefacció a la nostra llar.
Primer de tot cal saber, quines son cada una d’elles. Exemples de llenya dura, son la llenya de roure, freixe, eucaliptus, faig, olivera, arbres fruiters en general, noguer, etc. Les fustes toves son principalment les procedents de coníferes, com ara el pi o l’avet. Les fustes més dures com per exemple l’ametller, no es comercialitzen massa donat que son tant dures que es difícil de partir en estelles inclús utilitzant maquinaria especialitzada.
La llenya dura, no fa una flama tant viva com la llenya tova, el que facilita el control del foc a la nostra llar, cremen més lentament, produeixen més escalfor i fan una brasa més duradora. Per tant, tot i ser una mica més cares que la llenya tova, a la llarga el seu rendiment econòmic es molt més elevat. La llenya tova, crema molt més ràpidament i el seu apagat també es més ràpid.
L’únic desavantatge de la llenya dura és que aquesta al tenir molta més densitat es més difícil d’assecar que la fusta tova, això fa que generalment si la llenya és humida i no ha estat correctament assecada, encendre el foc sigui una mica més difícil.
Recordi que la llenya tova al fer una flama molt més intensa augmenta considerablement el risc d’incendi. A més a més aquest tipus de llenya desprèn un contingut molt més elevat en el fum de creosota, una substancia molt inflamable que es pot acumular a les parets de la nostra xemeneia, arribant a un punt que si no es fa una neteja constant aquesta es pugui incendiar.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *